Képalkotási tréning - haladó

 

Képalkotási gyakorlatok
Magas szintű, konzultációs rendszerű fotóművészeti tréning

 

 

Tanfolyam választó
konzultációs tanfolyam

Hozzájárulás
Nettó 20000.-Ft
Bruttó 25400.-Ft
 

Mi ez?
Képalkotási tréningünkön nincsenek hagyományos értelemben vett előadások, vagy ennek megfelelő „tanórák", cikkek vagy más oktató anyagok. Résztvevőként feladatokat kapsz, ezeket kell önállóan megoldani. Az elkészült képeket feltöltöd a saját galériádba. Képeidet konzulens véleményezi. Ebben főként a kompozíciós megoldás és az elkészített képek stílusa kerül elemzésre. A konzultáció során megismered a technikai, kompozíciós és művészi megoldásokat.


Kinek jó?
Annak, aki szeretné magát kifejezni a képeivel. Akinek fontos, hogy felvételei hatásosak legyenek, aki élményt szeretne nyújtani másoknak.

Mi kell hozzá?
A tréning elvégzéséhez az alapszintű fotótechnikai ismeretek is elegendőek. Ha esetleg szükségét érzed, ezeket elsajátíthatod a Fotóvonal Technikai alapozó tanfolyamán.
Szükséges egy manuális beállításokat lehetővé tévő átlagos fényképezőgép. Még cserélhető objektíves gép sem fontos. Megfelel egy jó zoom objektív is. Persze a jobb felszerelés nagyobb szabadságot ad, de a lényeg nem a technika, hanem a látásmód.

A tréning menete:
A hallgatók a Fotóvonal online rendszerébe regisztrálva kapják meg a megoldandó feladat leírását mintaképekkel illusztrálva. A kapott feladatokra heti rendszerességgel töltik fel az elkészült képeket, melyre szakmai konzultációs választ, képelemzést kapnak, így ennek alapján folytatják az adott fotósorozatot.

Egy feladat 2 hétig tart, egy szemeszterben 4 feladatot oldanak meg a résztvevők.
A kurzusok időtartama 2 hónap, amely alatt 4 tematikailag egymásra épülő feladatot kell megoldani.

A feladatsor:
Kompozíciós megoldások, alapvető képalkotási technikák,
Tér - Ritmus - Csendélet - portré

 Monitorkalibrációs segédábra